TravMagi

3. okt, 2020

Skellefteå återblick                                                                                                                            Avdelning 1 Klass I 2140 Volt När omgången startar hittar vi Goop segerlös på banan inom V75 sedan 2014 och jag höjer upp en häst som förstarankad i mailet och skriver.   Jag håller istället Goopen som förstarankad här vilket är intressant när han hoppar upp för första gången på en häst, banan är lite bredare än snittet vilket ger lite mer plats i starten och jag tror de kan komma iväg riktigt bra från läget. Hästen gillar både distans och volstarter och har tidigare segrat även på banan och bakifrån. Skulle det behövas så har han även riktigt vassa avslutningar att luta sig mot och hoppas här att de får sin första viktoria i ett rikstotolopp

Loppet går igång Goop kör tidigt framåt och sätter sig i dödens, när det blir dags för upplopp så lägger han i tvåans växel så är det över och han tar sin första seger på länge på banan.

Avdelning 2 klass II på den dryga distansen 3140 med bilstart och Goopen startar med loppets enda 7 åring från spår 8 där han kastar väg allt som går där One Kind Of Art får rygg ledaren, en häst jag inte alls tror på för dagen och kommer endast med för att statistiken säger att han ska kunna vinna detta lopp. Goop leder hela vägen och Oskar J sitter i ryggen och bara myser. När de väl kommer in på upploppet glider han ner på snikspåret och tar sig ganska enkelt förbi. Dumstruten på men lappen lever.

Avdelning 3 Kallblod 1640 Auto och dagens idé med Goop och Myr Faksen galopperar direkt när bilen släpper och är inte alls är sugen på att ställa sig förstör dagen, skriket i loppet Mel Odin spetsar och går riktigt bra så bra att man tror halvvarvet kvar att det skall vara vinnaren, men när de väl svänger in på upploppet och Tangen Haap har gått i dödens hela v-gen ser man att han är taggad och enda strecket vi har kvar på lappen tar tag i sakerna samtidigt som Odin i spets inte ser som kaxigast ut så förstår man att Tangen kommer rädda lappen och vi kommer leva ett lopp till. Mycket fin insats av favoriten Tangen Haap.

Avdelning 4 Diamantstoet 2140 Volt och i mailet skriver jag                                                                      På start måste jag lyfta upp Erik som kan det här med att volta, att det inte finns varken häst utanför eller springspår förenklar det ordentligt och jag skulle inte bli förvånad om han på något märkligt sätt kan få till det ordentligt som det nästan skulle vart ett springspår. Ja Kung Erik kan volta den saken är säker.

Mycket riktigt innan fösta kurvan sitter han i spets och kör där men när det skall avgöras finns inte riktigt de krafterna som behövs kvar och Elsa Mearas som mött de tuffaste märrarna kliver väl ner i klass i loppet vilket visar sig när vinnaren skall koras och Linderoth ger en riktigt fin resa som hon tackar för och kliver förbi på fotot. Vass och fin avslutning. Hon blev 3e rankad på lappen tillslut. Utvalda spikförslaget Abristir såg fin ut när hon lämnade i kön och kämpade sig framåt men gör en mycket sämre prestation än jag räknat med, men lappen lever inför avdelning 5 när dagens enda spik ska äntra banan

Avdelning 5 Silver 2140 Auto och ut kommer dagens största favorit, inte nog med det han är den mest streckade häst som nu skall hämta hem checken i silver sedan 2014. Han slutar på 86,87% och totalt krossar den tidigare rekord innehavaren BBS Sugarlight som vann ett silverlopp streckad på 84,48%. Loppet som aldrig blev något lopp utan helt enkelt ett sömnpiller och en joggingrunda för Seismic Wave utan motstånd eller någon som ens försökte. Men vi fick se en fin häst som kommer visa upp sig fler gånger i större lopp. Ja inte var det någon värdeökning när spiken satt heller.

Avdelning 6 Stayer 3140 Volt och favorit som så ofta när han skall äntra en oval Very Kronos, kanske den dryga distansen är ett pluss då man inte behöver ladda och stressa upp honom denna gång. Erik visar som alltid fantastiska körhänder som alltid och tar iväg favoriten lugnt och fint samtidigt som Goop tar spets med Enriko Ha men han kör lite väl långsamt så Erik kör iväg ganska omgående och kör sig hela vägen fram till spets innan första varvet är rundat. Väl i spets är han bara helt överlägsen och den alla s-ger är väldigt galoppbenägen ska nog titta närmare li startlistorna då han nu tog sin 6e seger på 10 starter i volt och har endast galopperat en gång. Så volt lång distans bör man satsa fullt ut på från stallet, kupongen lever fortfarande men värdet är nästan rekordlågt och vi får hoppas Det blir Eriks Dubbel då vingar honom som utgång även i sista loppet men då till låga 1,38%

Avdelning 7 Brons 2140 autostart och favoriten är Cab Lane från spår 11 som jag i mailet utsåg till omgångens sämsta favorit, men nu har 4 favoriter redan infriat och de andra två loppen har den andrarankade hästen segrat. Loppet går iväg och Goopen lyckas på ett ruskigt fint sätt ta sig igenom och har andra ut direkt, 1 Rossi Palema tar spetsen i sista kurvan vrider Goop på och sätter press men som känslan var så räcker han inte riktigt till på distansen. Gör ett fint lopp och får andraplatsen men Rossi håller undan.

7 rätt på lappen denna vecka men utdelningen är extremt låg då vinnaren är tredjerankad av spelarna så utdelningen stannar på 459 kronor och vi får en Dubbel Jackpott med oss till Åby.

26. sep, 2020

Solvalla med en härlig helg kryddat på lördagen med Trav Oaks men som vanligt börjar vi från början där Harran Boko gick ut som stor favorit och det fanns väl inte så mycket mer än just Solvalla spöket som talade emot. Enkel spets och inte några jättetryckare på vägen talade för en enkel defilering när de kommer in i sista kurvan, men Marc får för sig att ja jag vet inte men kanske visa vilken överlägsen häst han har för alla som gått utvändigt är trötta och sakar i fältet men han trycker på gasen sen kommer galoppen som ett brev på posten. 

En mycket stilig körning av Daniel Wäjersten i rygg med Heading Reference tackar för liften och är åkandes ensam på fotot. Stort grattis 

Avdelning 2 och Klass II körs igång och det är mycket märkliga styrningar även i detta lopp men det har svängt ordentligt i strecken och Uncle Töll har seglat upp som favorit vilket när loppet går imål visar sig vara helt rätt. Han kör fram och sätter sig i dödens hela loppet och bara krossar. Mycket bra prestation. Bridge Jumper gör et fint lopp och tar hem andraplatsen tätt följt av den jag pratade om med Linda kommer trea. Ja hästen är mycket bra men som jag även sa att mer än plats kan jag inte sträcka mig till sålänge hon sitter utan V75 seger.

Avdelning 3 med diamantstoet där jag tycker mig ha hittat en riktigt spännande och rolig spik i Darah Bibo. Det blir en tuff inledning i dödens och väl när man kommit till spets så får man inte vila länge innan Paw kommer fram och pressar på. Ja det sprutar mjölksyra tidigt och man ser att det finns ingenting kvar i tanken. Lipstick Tooma som favorit kastar loss och oj vilken märr det är. Jag har använt henne flitigt som spik men den här gången ville jag gå emot den och fälla vilket var galet beslut för hon visade sig helt fel för den dagen hade man kunnat köra loppet hur som och hon hade vunnit det ändå.

Dags för Trav Oaks och de fina 3 åriga tjejerna där vingar 3 stycken som sticker ut ordentligt. Barbro som jag tror mest på med Erik som inte verkar ha sin bästa dag hittills, en Redentränad med Örjan som tonerna är ruskigt uppåt och med spetsläge, sen Hoboken med Jorma som man lämnat klart på.

 

Loppet igång och Stefan Persson i spets med en Gooptränad höst och släpper tidigt när Örjan ställer frågan. Erik kör tidig galopp så det loppet är över och Jorma sätter sig i dödens och kontrollerar. 

In i sista kurvan tänker jag Örjan gör nu en Örjan för de strider tätt mot varandra och som vanligt jämt in i kurvan men Örjan gör som han brukar och drar ifrån i sista sväng men sen händer det.. galopp… Jorma smyger fram och får spets och tänker bara njuta upploppet ner men Stefan vill nåt helt annat.. kliver ut och sätter fart på upploppet och strider hårt och kämpar ner ledande Jorma på ett mycket fint sätt. Stort grattis till Stefan som verkligen har ett fantastiskt år som kusk.

Klass I äntrar banan med Moses som favorit och i brevet skrev jag.

Moses är favorit och har startat 5 gånger med längre uppehåll och aldrig vunnit men galopperat 4 gånger.. varning på favoriten!                                                                                                      Och mycket riktigt kom galoppen som ett brev på posten direkt. Vissa saker förändras inte verkar det som.

Viscount gav jag första ranken och var länge enda spiken på systemet tills jag bytte till den chanslösa, nu blev det inte helt avgörande för 7 rätt men ändå så är det surt. Haugstad styrning skrev jag att den kommer göra ett mycket bra lopp men inte vinna. Dock ska den vinna nästa lopp sa jag också så passupp på den för det blev ett mycket bra lopp och en fin andraplats så honom plockar vi nästa gång om det är barfota!

Viscount körde tidigt fram och tog över spets sen körde han där runt om i sin knepiga kurvteknik men vinner ganska lätt tillslut.

Dags för de fina 3 åriga killarna att göra upp om hela 4 miljoner för de som är premiechansade.

 

3 år över full distans 2640 med bilstart. Riktigt härligt att bara avnjuta defileringen i dessa fina lopp.

Favoriten är den obesegrade San Moteur som jag skriver att jag inte tror någonting alls på och inte har farterna i kroppen.

Robban laddar upp sin Head Run och ska plocka spets men när man släpper iväg loppet visar Örjan att ingen har en chans och flyger till spets, revansch för galoppen i Oaks känns det som han är sugen på. Sitter i spets och kontrollerar loppet på sitt sätt med Önas och Nordström i dödens. Önas är slagen mitt på sista varvet och är inte som bäst för dagen. Lennartsson styr då på med Goopens häst där Jorma smyger med och ger Sisu en perfekt resa och när man vrider in på upploppet känns det över men Goopens häst som sitter i dödens börjar bli närgången och Örjans häst börjar sacka ner och ser nästan slagen ut så plockar Jorma ut Henry Flyer Sisu som får upp farten ordentligt och ser ut att få segerstrida men 140 kvar så rumplar han till och segerförhoppningen är tyvärr över samtidigt som Örjan rycker i trådarna vilket ger resultat och Brambling kontrar till en ändå ganska enkel seger tillslut.

Avslutningen är här och man har vart helt iskall på spelen under dagen även fast man sågat många favoriter som gjort bort sig. Ja kanske en av de sämsta tipsen för i år så nör starten går och Erik Adielsson spetsar med en häst jag sågat helt i mailen börjar man känna att ja det var den dagen det.

Han styr hela loppet igenom och i rygg sitter en av de minst streckade hästarna som nämndes i veckomailet.                                                                                                                                                                       Om man nu ska fälla dagens största favorit så vem eller vilka ska man då strecka på lappen? Vi börjar med en riktig smällkaramell i Mr Clayton JF

Fick den fina resan han behöver och tackade för sig när han kliver förbi Erik sista metrarna streckad till 1,29%

Ja en bra avslutning på en annars helt iskall speldag men massor av fina hästar visade upp sig och vi fick njuta av mycket fint trav under kvällen.

Bara invänta söndagen och ytterligare fina hästar som skall ut och visa upp sig i fina lopp men den omgången står vi över helt både i spel och sammanfattning och tar oss nu istället vidare till veckans omgång på Skellefteå.

17. sep, 2020

Och oj vilken uppvisning vi fick se av Odd Herakles som bara joggar runt banan och ser ut som det är ett av årets lättaste träningsjobb. Ett lätt sätt att plocka hem 300k på kontot vilket även tar honom in på 9e plats som mest streckade vinnare på V75 sedan 2019 och det är inte ofta man kommer säga att en 87%are på V75 är närmast understreckad.

Och var ett givet spikförslag som jag först tänkte försöka fälla men kunde inte lägga fler hästar i loppet då jag kände att han verkligen skulle vinna detta lopp 99 gånger av 100.

Innan fick vi se Erik göra ett misstag i ett kortlopp för första gången på länge och måste säga att det verkligen är ovanligt att se av honom som vinner flest V75 lopp över korta häcken. Men det leder till Att Kajsa Frick fick ta sin första V75 seger sedan juli 2015 så stort grattis till båda dessa prestationer.

Erik var spikförslaget i mailet men blev liten Gadd och Kajsa var aldrig riktigt nära att komma med på lappen

I avdelning 1 blev det mycket lättare än vad jag förutspådde där Jepson kör ett optimalt lopp och vinner även han mycket enkelt då favoriten var ruskigt blek för dagen som jag varnade för samtidigt som jag skrev att Goopens häst inte gillade distansen vilket även det visade sig rätt och han vek ner sig när det drog ihop sig.

Avdelning 4 blev Rutger BL en bra bjudning i Podden för de som lyssnade, själv sa jag att även här hade Goop en dålig favorit och skrev honom som omgångens sämsta favorit. Jepson kör till spets och tar enkelt sin andra seger för dagen.

När Guld äntrar banan så ser man många fina hästar och två saker sticker ut. Snowstorm är riktigt svettig samtidigt som Cyber Lane glänser som aldrig förr och även fast han brukar se ut som en miljon är det någonting extra för dagen.

Loppet går igång och Whos Who galopperar direkt, samtidigt som Giant Invalley är helt chanslös att svara Snowstorm precis som väntat men då är favoriten borta och Cyber Lane har tryckts av ordentligt och är den som får ta över. Ja jag tvivlar på att om så Whos Who hade lyckats vinna en sån här dag utan man får lyfta på hatten och hälsa Cyber Lane välkommen in i eliten!

DD loppen ska igång och spets har vi skrivit och gett till Chapuy och efter en mycket utdragen körning så hamnar han väl där men har då öppnat loppet för de starka hästarna i loppet och tyvärr sitter Erik fast långt bak i fältet men vi lägger in honom pånytt i korgen för nästgångare och Rushmore är även han en som sitter och njuter i fältet. En skräll som vi även nämner som givet streck i podden. På upploppet tar han grepp om ledaren och vinner med galoppen hängande i luften men kan hålla iordning på dem ett steg över mål och segern är i hamn.

DD2 och hoppet ligger i skrällen som får rygg ledaren och det känns bra. Ledaren Neelix som skall vara stallets bästa chans idag och kommer från seger i loppet innan.. nu kan det bli skön avslutning är känslan. Johan kliver fram och tar över dödens från favoriten som efter en liten kort körning får en vilsam rygg att sitta i och det känns genast bättre då det alltid brukar uppstå luckor, men när man vrider på så tappar Neelix allt och Enzo AM sitter fast i en slutkörd rygg och får aldrig chansen att komma ut och dagen är helt över.

Favoriten vrider på och visar att han är en riktigt bra häst som kommer tjäna mycket fina pengar i kommande starter. Liten tränare i Johan Svensson tar sin 3e V75 seger och andra på kort tid med Farlander AM.

En härlig dag med 5 rätt som tröst till nästa vecka i både TravMagi och Ekerö Livepodd och vi kämpar vidare mot nya lopp och nya utmaningar

17. sep, 2020

TravMagi kommer tillsammans med Travbevakaren ( https://travbevakaren.se/ ) och Ekerö Tobak skapa ett nytt tillsammanssystem med passande namnet Livepodden.

Systemet kommer analyseras fram i Podden och sedan säljas i 15 unika andelar där andelarna kommer kosta mellan 50 och 100 kronor styck.

Och det är ett unikt system så först till kvarn på detta system som även är avgiftsfritt och alla insatser går till systemet.

Varmt välkomna till det nya systemet Ekerö Livepodd.

6. sep, 2020

Jägersro 5 september 

Trav, trav och trav sen lite mera trav.

Eller ska man kalla det ett antiklimax?                                                                                            Förra veckans kanske lite ”bittra” mail, ja så kändes det och det gick tydligen igenom också när man fick kommentaren. Du var bitter i helgen 😉. Ja kanske inte riktigt så men precis som väntat blev det en antiklimax när väl superjacken skulle delas ut i onsdags och jag står fast vid att man skjuter sig själv i foten med dessa superdays och massinvardering av V86 eller V75or.

Eller som jag skickade 

Att sen utdelningen skulle bli en sådan katastrof som det blev kunde jag ändå inte föreställa mig även fast jag hade på känn att det som vanligt skulle hamna under 30k i utdelning.

Men nu vänder vi blad och ser på nya chanser med nya möjligheter.

Nu börjar det snart hända.. hända för oss spelare….                                                                   Hösten är på gång. Alla våra folkkära hästar kliver in i vintervila när säsongen med alla storlopp är över och vinterhästarnas återtåg till sporten är sakta men säkert på gång. 

Underbart, det innebär samtidigt att utdelningarna stiger, hästar som är bortglömda leker hem loppen och vad jag ser som största tjusningen i travet.                                          
ALLA kan vinna.. både som häst och spelare.

Denna årstid är bland de roligaste som finns, massor av nya parametrar att analysera och även fast loppen inte går i överljudsfart så verkligen älskar jag det. 

För att inte nämna skaderiskerna som sjunker avsevärt för våra underbara djur som strider till sista blodsdroppen och verkligen försöker att vara den som sätter nosen först.

Ja hösten är verkligen härlig på alla sätt.

På och utanför banorna har vi fortfarande en lockdown vilket är tråkigt, mycket tråkigt men även där så börjar det pratas om försiktiga öppningar och kanske det kan bli ett besök på en travbana i år ändå, man får inte ge upp hoppet.. 

Tänk.. ja tänk om man fick sätta sig på en travbana och jobba in spelet och känna doften, höra klapprandet av optimerade hovar som studsar fram från de urstarka gladiatorer som ger oss nytt hopp och nya drömmar varje vecka. Och vi håller tummarna för att det ser ut såhär inför avdelning 7 igen.. det var för länge sen nu

Avdelning 1 och Brons 2140V

Stor omstartsrisk och en favorit från spår 11 vilket översatt blir spår 4 på den bakre volten. Inte det bästa spåret men heller inte det sämsta.

Hästen i sig går från klarhet till klarhet precis som kusken som har ett riktigt bra år i år samtidigt som tonerna från stallet är riktigt uppåt och nämner den som ett eventuellt spikförslag i omgången. Så det ska väl vara en trygg spik då ATG även vill få ett ”lättare” lopp i inledningen?

Jag är inte lika säker på det.                                                                                        Kanske är det drömmen om jackpotten eller överanalyserandet som talar. Det handlar väl ändå även denna gång om att lyckas sätta spikarna och få med skrällarna i ett garderat lopp? Ja så är det men det gnager ändå som en nagel i ögat här med favoriten. 

Jag personligen tror inte han är så jättemissgynnad av omstarter som favoriter brukar vara då han inte har ett spår man kommer ladda iväg ifrån och vid eventuell omstart kommer han inte bruka massa onödiga krafter så kanske denna gång så är en omstart mer gynnsam för honom vilket annars brukar fälla favoriterna.

Nej jag har mer varningen på att han snabbt kommit upp i brons och att vinna där som 4åring är långt ifrån omöjligt men det är missgynnande.

Just brons 2140V är ganska ovanligt och endast körts 27 gånger inom V75. I dessa lopp har hittills ingen 4a åring lyckats vinna! 5 och 6 år skall man vara och då med fördel 5 år. Hade detta lopp körts i november eller december hade jag inte haft lika stort problem med det då man närmar sig att bli ett år äldre och skillnaden inte är så stor men nu är vi inte riktigt där och med en av omgångens största skrällchans lopp så måste jag titta vidare i strecklistan.

Jag hittar framförallt tre stycken som sticker ut ordentligt i listan förutom favoriten och börjar med att nämna Goop som har spåret innanför favoriten och som verkar vara pågång men jag är ändå lite osäker på formen, jag menar då inte hästens form som verkar vara kraftigt pågång utan menar kusken som jag tycker inte riktigt vart på topp på slutet, Goppen brukar kunna vinna med en åsna men nu har han i mitt tycke en liten tyngre period.

Men efter lite mer koll på den så går den från smällkaramell till utanför kupongen helt!     Den håller helt enkelt inte måttet! 

Var länge på tanken som smällkaramell men nu är den även strax över 8% vilket är lite väl mycket så jag överlämnar den taktpinnen istället och hade då den på Adrian och Kennedy.

Smällkaramellen hittar jag efter mycket om och men från bricka 12 med Kung Erik som förhoppningsvis kastar loss från start, Franklin är riktigt snabb iväg och med Erik i jollen så är det väl en garanti på att lyckas komma iväg på ett bra sätt, dock missgynnas troligtvis denna smällkaramell av omstart och det gör att han inte hamnar i A-gruppen men är väldigt tidig på lappen.

Från spår 2 har vi en urstark sak som bara måste med och kanske vart tidigare vid en lite längre distans, intressant kuskbyte är det också.

Lugauer och Marc ser ut att vara pg nu och har sina flesta segrar i höst/ vintersäsongerna Marc som exempel har endast 2 av sina 15 vinster inom V75 under perioden Maj-Augusti sedan 2015. September som ensam månad har han 3. Så nu bör man vara mer vaken på deras styrningar!

En annan sak man kan lägga in i beräkningarna är att Peter Ingves har av sina 51 V75 vinster tagit strax över 17% av dem just på denna bana men i detta lopp får han inte mitt förtroende!

Med nämnda ekipage så slår vi igen bronsdivisionen och hoppas smällen med Erik inleder denna jackpotsomgång så kan detta bli en fantastiskt rolig lördag.

Bara 6 lopp kvar! Vi softar en stund och tar en kaffe på det. 

När vi nu lyckat med hitta vinnaren i brons kommer vi över till nästa skrällopp i omgången. Ja förra veckans analys måste vart den tyngsta jag någonsin gjort då man lämnade klartecken på favoriten 7 dagar innan loppet och en dag innan startlistan var både släppt och klar. Ibland ska man bara luta sig tillbaka och lita på den inre rösten.

Då var det dags för en klass II häst att infria och jag spikade oanalyserat i loppet. Hade jag analyserat så hade jag med garanti garderat då hästen var minst rutinerad i loppet och lottades till ett sämre startspår.

Denna vecka grottar man ner sig istället och känner att skrällen är på tur. Frågan är bara vem skrällen är?

Vi börjar med att se favoritens chans. Och felfri så tror jag han är ensam på fotot i mål men det är ju just det. Kan han gå felfritt, är han på humör idag eller blir det som vanligt.

Eftersom det är Jackpott så håller vi tummarna att denna hoppetossa är som vanligt och felar direkt eller ska man hoppas på spänning och ta en galopp på upploppet när skrällen smiter förbi.

När nu favoriten gjort bort sig så är loppet helt vidöppet med svängdörrar och jag har svårt att på något sätt sålla bort åsnorna i detta lopp.

Krasst sätt hittar jag bara en enda chanslös och det är en 6årig valack från bricka 12. Den tvivlar jag på att den kan vinna om så alla andra springer åt fel håll.

Nej vi gör största missen man kan göra i trav och streckar alla utom 12an.

Ska jag välja ut den förstarankade i loppet så blir valet på Jocke från bricka 11. Följer han bara med i Robbans rygg när han går iväg så kommer ingen sitta säker i loppet.                 Så här blir tipsen i omvänd spårordning mot logiken. 11-10-7 rankar jag först i loppet då jag tror på med garanti att favoriten hoppar. 

7an får bli smällkaramellen i loppet men från spåret är han helt utlämnad och kan få en riktigt tråkig resa så jag vill se en gynnsam strykning på honom och kommer den så blir han samtidigt min förstarankade i loppet och utses som omgångens galnaste spikförslag.

Och nej……..                                                                                                                           Jag har inte gett mig på ölen än!

Efter två skrällopp kan vi väl koppla av en stund?                                                               Det tycker i alla fall statistiken. Spårtrappa med 15 ekipage och en strykning så 14 kvar i loppet.

Här hittar man märkligt nog ofta vinnaren från spår 13 vilket är innerspår i 3e led. Normalt är det ett läge man inte ska kunna vinna från då det egentligen motsvarar liknande dubbla tillägg och då inte med den stora skillnaden i pengarna. Men spåret innebär en vilsam löpning och med bra pengar på sig. Strykningar i spårtrappor är extremt betydelsefulla speciellt på framspår då spår 8 kommer ner i banan och står för varje spår många procent bättre till än vid uppsättning av proportionen.

Strykningar i andra ledet har mindre betydelser för utgången statistiskt.

Här hittar vi favoriten från spår 14 vilket kan vara en fördel då man inte sitter i ett instängt läge och sitter i spår 2 direkt men sen med 15 (nu 14) hästar i loppet är det alltid många att runda och mycket som kan hända på vägen.

Men samtidigt så har väl kusken i sig det rätta lugnet att avvakta till rätt läge och ta sig fram precis i rätt tid. Ja om inte mat och sovklockan ringer vill säga.

Hade det vart en normal omgång hade jag kanske förordat favoriten här men nu vill vi åt jackpotpengarna och försöker hitta roliga skrällar i alla lopp.

13 är inte skrällvärd och kommer hit med en fruktansvärd rad och skräll är han inte heller men statistiken är tydlig på spåret, hästen i sig är även en sort med mycket bra farter och kan mycket väl ställa till det för favoriten här. Går man iväg och Örjan följer i rygg så kan det bli mycket svårt att ta sig förbi samtidigt som om Reckham nu drar på sig en galopp så ställer även det till det för favoriten.

Man kan även lägga till uppehållsstarter för favoriter där han 5 gånger startat med uppehåll över en månad och 3 av dem har slutat i galopp samtidigt som det endast blivit en seger.

Goopen kör en riktigt fin sort, ja inte alla som får köra en äkta Rolls Royce och det gör man inte här heller utan en lite sämre kopia med Royce Rolls och kopior blir bra men inte varje gång. Precis som denna som är varannangångshäst deluxe och aldrig vunnit två lopp i rad. När han nu kommer från seger senast så kan man väl räkna bort en seger här.

De med högst segerprocent i loppet hittar vi från spår 1 och 5 Robbans form är pg men blandar fortfarande högt i prestationerna.

1 Mystic Mom från stall i form, duktig kusk och segervan häst är en farlig kombo.          Att man här kommer med tre raka nollor gör att den blir helt borttappad av många och till 3% så är den given utgångshäst och smällkaramell.

Jag vill samtidigt nämna en 0%are i loppet att se upp för om man ska strecka 5-6 ekipage i loppet och det är 3- Regiment där tränaren inte tar ut hästar i lopp som inte är helt i ordning har senaste halvåret 38 i seger% och 69% på plats av sina startande hästar..

Statistiskt ett enkelt lopp men många frågetecken på de mest streckade ekipagen här gör att det kanske blir lite mer öppet än man önskat sig men som jag skrev i inledningen så ser det ut som en mycket öppen och spelvänlig omgång denna lördag.

Ingen rast ingen ro denna lördag efter två skrällopp och ett lopp med svår lösning så kommer omgångens skrällopp nr 1.

I loppet vinner inte bara skrällar oftare än vad favoriten infriar utan samtidigt är det även stora smällar. Streckar man på här och i avdelning två samtidigt som det är rätt smällar som vinner så har man förmodligen chans att vara med om de stora pengarna som skall fördelas denna gång.

1a rankad och i skrivande stund ett roligt spikförslag om man nu vill chansa har jag hittat i 10 Darah Bibo. Kanske inte den där riktiga smällkaramellen då hon nu hamnat strax över 8% gränsen men hade hon vart under hade hon tveklöst fått den benämningen. 

Stallformen är pågång och hon kommer från seger senast samtidigt som hon är i utveckling. Täta starter är även ett plus för denna som vunnit 2 av 3 gånger hon startat inom 12 dagar.

Här kan hon även få det lopp hon önskar med en försiktig start, smyglopp utan att ödsla massa onödiga krafter och sen rygg fram till 450 kvar då det bara är att kasta loss och hon kommer visa sin otroliga avslutning och tacka för ett snällt lopp med att vara ensam på fotot.

Det är den enkla lösningen och som de flesta vet spelar jag åt Ekerö Tobak där denna är en tveklös spik! Här går vi mer på statistiken om skrällopp som statistiken säger och streckar många.

Vid bred gardering så nämner jag först Goop som kanske kan köra sig tidigt till spets och spetshästar ska man aldrig räkna bort och den positionen kan även Robban sno åt sig och är då stallformen pg så blir den svår att plocka ner.

Men sen kan man titta på skrällsidan också och det är inte svårt att hitta roliga drag och streck i loppet heller.

Tittar man på Uhrberg så har han en spännande uppsittning på Juuls häst som sällan gör dåliga prestationer och närmar sig en ny seger.

Örjan ska väl aldrig riktigt räknas bort heller sen har hästen också visat bra resurser som gott kan duga här 

Kommer Kevin iväg på ett vettigt sätt och får lopp i ryggar så kan Lisa avsluta på ett riktigt fint sätt.

Virgin Maiden har visat sig bestiga otroligt fina farter hon också och som sagt vi är inne i Marcś period nu så jag skulle inte bli förvånad om den slutar med en framskjuten placering här.

Sen ska man inte tappa bort 15 Rock My dreams som lyft sig ordentligt senaste 12 månaderna och vunnit 3 av 4 starter samt 2 av 3 i år, samtidigt så har hon tidigare vunnit 2 av 3 starter när hon återkommit efter månadslångt uppehåll och Ingves som vinner massor av lopp på banan.

Ja så loppet är riktigt svårt om man inte bara går på idén att spika 10 – Darah Boko

Är vi med nu med drag och skrällar är det riktigt spännande för fortsatta lopp när vi nu kommer till guld som statistiskt är det enklaste loppet i omgången.

Racing Mange blir svag favorit och har kravlat sig förbi Goop med Mellby Free. Mange hade man kunnat spika om man viste att det var bra form men hur står det egentligen till med den?

Det såg inte som bäst ut sist och det gör loppet svårare här men han får bli en del av veckans lås.

Espirit Sisu hade jag som alternativ spik men fick en påminnelse skickad till mig att han kanske inte är som bäst från framspår så jag brottade ner lite i historiken där man hittar att Espirit på distansen haft framspår 5 gånger och aldrig vunnit men vad värre är så har han galopperat 3 av de starterna dock har han vunnit 4 av 5 löp från spets men den platsen är upptagen här. Så det blev från tidigt spikförslag till chas.

Nästa häst i låset blir istället 3 Forfantone AM. 

Jag har mycket svårt för tränaren men låter inte känslorna spela in här utan ser istället bortanför dem och inser att segerchansen här är ganska bra och man står lite på tur för seger igen.

Mellby Free som visat sig vara ett urstarkt sto lämnar jag utanför helt denna gång väl medveten om att det kan vara dumt men jag läser loppet som hon får i bästa fall dödens och att vinna från dödens är inte en lätt uppgift och aktierna stiger inte då hon är just ett sto mot hingst och valacker då det blir snäppet värre.

Hon blir trotts det 1a reserv då det känns bra med ett lås här och känslan ligger på de två.

Varningen i loppet och smällkaramellen för de som vill lägga till några streck till ger jag Generaal Bianco som har skrällt förr och kommer göra det igen men hoppas att det inte blir imorgon men skulle han lyckas lura Mange på spets så sitter jag orolig i soffan!

Sen tycker jag att från ett perfekt spår 5 startande Voltaire Gifont där man nu rycker alla skor och har debuten i den nya regin i kroppen så kommen vi få se en mycket bättre prestation och man ska nog inte dra för stora växlar på att Goopen själv väljer att ratta Mellby Free

Åter till skrivbordet efter en fredagskväll fylld med analyser, travsnack och öl.

Då har man väl klurat ut denna omgång helt nu då?                                                                                  Eller?                                                                                                                                                                                                                  Nej det skulle jag egentligen inte vilja påstå. Jag är nog mer förvirrad nu än innan jag började analysera dessa lopp. All kred och jag lyfter på hatten till Jägersro som verkligen lyckats samla ihop till en spännande och helt omöjlig omgång att lösa!

Kanske det är så enkelt att varje favorit bara vinner och det blir en ny Jackpott på 5orna men det skulle förvåna mig totalt. Jag säger istället att möjligheten finns för jackpot absolut men det är isåfall för att ingen lyckats lösa denna snirklade bana.

De 20 högsta utdelningarna på banans 43 omgångar. Ska det bli ett nytt rekord idag? 

Ja över till avdelning 6 och dagens dubbel 1. 

Hittills har jag egentligen inte hittat någon favorit som jag tycker är varken stark eller ens helt förstarankad. Så med näst högsta klassen måste det väl ändå vara dags?

Harran Boko får spelarnas förtroende och det kan man förstå.                                                       Hemmaplan stall som börjar visa form och kusk som är i sin period och en riktigt bra häst med spetschans. Från spets har han vunnit 11 av de 16 gånger han kommit dit vilket är mycket bra facit, sen är det riktigt många startsnabba i loppet också så det kan kosta att komma dit.

Nej vore stallformen god hos Lövgren helt så skulle jag nog spikat den och kanske jag gör det ändå men det är samma sak här som i övriga lopp.

Svårt!

Som jag redan nämnt så tillhör inte Wahlmann någon av mina favoriter men som hästen sett ut så skulle jag nästan kunna säga att även denna skulle kunna vara ett spikförslag så då är det minst ett lås i loppet.

Har Robban stallform eller inte är även det en viktig fråga, är Macelleria i form så spetsar den lätt och då sätter sig Harran i dödens. 

Han är stark nog att vinna därifrån men vad gör Kim då med Urban? Pressar han för dödens och försöka överta spets..

Ja så får det bli.

Macelleria i spets och en tryckare av Harran. Efter det kommer Urban och man släpper då för man kommer inte imål om man svarar en gång till. I rygg på Harran sitter då Jocke med Staro Leonardo och bara myser med all körning sen inpå upploppet så har han tillskillnad mot de andra alla krafter kvar och lägger iväg allt så där är vinnaren med en nos..

Det får bli dagens chansspik!

Phust loppet över och bara en avdelning kvar.

Den här dagen har vart jobbig och väldigt mycket nerver men nu är vi äntligen här och miljonerna skall fördelas.

Goopen vinner alltid sista brukade jag alltid säga förr. Och när jag inte likt denna omgång omöjligt hittade någon spik så spikades några gånger just Goop i sista oavsett %

Vissa gången blev det en riktigt lyckosam lösning med en lågprocentare som vinnare några gånger har det även blivit förlust med en favorit.

Denna gång går stallet ut med att detta skall vara deras ”bästa” chans och jag lyssnar.  Med andra ord ett spikförslag i en svår omgång.

Här vill jag dock ha lite fler streck.

Newport Beach har visat sig vara ett riktigt monster men att vinna från spår 12 är inte lätt.  Nej helt enkelt så svårt att det aldrig hänt tidigare!

Är denna så pass bra att han bryter mönstret? Kan mycket väl vara så men att ranka honom högre än 2a i loppet kan jag inte. En strykning skulle heller inte spela så stor roll då spår 11 inte är bättre det! Två strykningar skulle dock gynna honom kraftigt men det kan man inte tro det blir.

Utöver dessa finns det en handfull till som har chans i loppet och Easy Cash skulle vart mycket tidig på en lapp om han hade annat spår, Exclusive Matter är riktigt vass från start och plockar väl poleposition här och är då hästen att slå men tänk nu på vad jag skrev i inledningen. Snittspåret är högre på Jägers än på andra banor vilket ger mindre spetsvinster trots den så kallade nerförsbacken.

Mellby Granat har kämpat väl och står lite på tur för en seger.

Ja det var lite av det jag kommit fram till denna vecka och hoppas det kan hjälpa till någonting kul och att vi får en spännande omgång den här helgen